EUX Business

 

Med et EUX forløb skal du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse eller en gymnasial eksamen – med EUX kombinerer du begge dele.

På EUX har du nemlig mulighed for – på én gang – at få en erhvervsuddannelse og generel studiekompetence til videregående studier.

Med EUX opnår du efter to år på skolen dit EUX 1. dels bevis, som giver dig generel studiekompetence til videregående uddannelser.
Efter to års efterfølgende praktiktid, hvor du er i lære i en virksomhed, slutter du både med et erhvervsuddannelsesbevis og et EUX bevis.


Praktik

Hver onsdag skal eleverne på GF1 i praktik, hvilket giver eleverne en stor oplevelse af, at teori og praksis hænger sammen. Praktikken er vores ”værksteder”, hvor eleverne kan prøve teorien af i praksis – og efterfølgende evaluere og reflektere over praksis tilbage på skolen.
Vi oplever i høj grad, at eleverne modnes og afklares igennem praktikken ift. valg af fremtidig elevplads.

Eleverne skal i praktik 6 gange før efterårsferien og 6 gange efter efterårsferien i 2 forskellige virksomheder. Eleverne opsøger selv kontakten til de virksomheder, som de finder interessante til en praktikplads, men skolerne er naturligvis også behjælpelige med forslag og kontakter.