EUX Business

 

Med et EUX forløb skal du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse eller en gymnasial eksamen – med EUX kombinerer du begge dele.

På EUX har du nemlig mulighed for – på én gang – at få en erhvervsuddannelse og generel studiekompetence til videregående studier.

Med EUX opnår du efter to år på skolen dit EUX 1. dels bevis, som giver dig generel studiekompetence til videregående uddannelser.
Efter to års efterfølgende praktiktid, hvor du er i lære i en virksomhed, slutter du både med et erhvervsuddannelsesbevis og et EUX bevis.

Struktur over skoleåret 2017/2018

I skoleåret 1718 samarbejder Ringkøbing Handelsskole og Vestjydsk Handelsskole i Skjern om EUD Butik og
E-handel og EUX Business omkring GF1. Det betyder i praksis, at eleverne skal have undervisning i Skjern mandag og tirsdag – og i Ringkøbing torsdag og fredag. Om onsdagen er eleverne i praktik (virksomhedsforlagt undervisning).

Eleverne bliver fragtet med bus hver morgen fra den ene skole til den anden – og retur igen om eftermiddagen. Denne buskørsel er gratis.

 Skjern     Praktik     Ringkøbing  
 Mandag  Tirsdag   Onsdag  Torsdag  Fredag
 Busafg. Ringkøbing 
 kl. 7.55
 Busafg. Ringkøbing 
 kl. 7.55
   Busafg. Skjern 
 kl. 7.55
 Busafg. Skjern 
 kl. 7.55
 Mødetid Skjern:
 8.30-13.30
 Mødetid Skjern:
 8.30-14.30
  7,4 time  Mødetid Ringkøbing:
 8.30-14.30
 Mødetid Ringkøbing:
 8.30-12.25
 Ankomst Ringkøbing 
 kl. 14.10
 Ankomst Ringkøbing 
 kl. 15.10
   Ankomst Skjern 
 kl. 15.10
 Ankomst Skjern 
 kl. 13.05

Praktik

Hver onsdag skal eleverne på GF1 i praktik, hvilket giver eleverne en stor oplevelse af, at teori og praksis hænger sammen. Praktikken er vores ”værksteder”, hvor eleverne kan prøve teorien af i praksis – og efterfølgende evaluere og reflektere over praksis tilbage på skolen.
Vi oplever i høj grad, at eleverne modnes og afklares igennem praktikken ift. valg af fremtidig elevplads.

Eleverne skal i praktik 6 gange før efterårsferien og 6 gange efter efterårsferien i 2 forskellige virksomheder. Eleverne opsøger selv kontakten til de virksomheder, som de finder interessante til en praktikplads, men skolerne er naturligvis også behjælpelige med forslag og kontakter.